Bewust bakken: met déze zonnebrand hou je rekening met huid én milieu - LINDA.nl

2022-04-21 07:54:27 By : Ms. Sandy Liu

De zomer is in aantocht. En bij zomer denken we aan zon, zee, strand én zonnebrand. Niets zo belangrijk als het goed verzorgen van je huid wanneer je ligt te bakken. Je wil het strand niet verlaten als een verbrande tomaat, toch?

En dit smeren kan óók nog op een natuurlijke, milieuvriendelijke manier. Lekker groen doen, dus.

Hadden we al gezegd dat jezelf goed insmeren belangrijk is? Juist. Maar wist je ook dat er jaarlijks meer dan 14.000 ton zonnebrandcrème in de oceaan belandt? De stoffen in de meeste zonnebrandcrèmes kunnen koralen en zeedieren aantasten. Dit kun je voorkomen door een zonnebrand te gebruiken met een minerale uv-filter zoals zinkoxide of titaniumdioxide.

Een zonnebrandcrème die zowel rekening houdt met het milieu als met jouw huid, lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar – ja, echt – het bestaat: de natuurlijke zonbescherming van Naïf heeft een minerale uv-filter op basis van zinkoxide. De zonbescherming bevat geen microplastics en is vrij van oxybenzone en octinoxate. Wederom een opsteker voor het milieu.

Hoe zit ’t dan precies met die uv-filter? De juiste beschermingsfactor (SPF) is nodig om ervoor te zorgen dat de huid niet rood kleurt. Los van een potje pijnlijk voor schut lopen, is het zeer slecht voor de huid om te verbranden.

Een crème met een chemische uv-filter trekt in de huid. De reactie daarop zorgt voor bescherming, maar een chemische uv-filter bevat nou net wél de stoffen die koralen en zeedieren aantasten.

De minerale uv-filter legt een laagje op de huid die de zonnestralen weerkaatst en werkt eigenlijk als een soort spiegel. Hieronder is de kans op huidirritaties minimaal. Precíes die bescherming die jouw huid verdient, dus. Het zorgeloos zonnen kan beginnen. Geen dank.

Zelf proberen? Meer informatie over de Sun Sea Worry Free-lijn van Naïf vind je hier.