Weelderig Elitis - Interieurjournaal.com

2021-12-27 17:44:55 By : Ms. Kelly Xiao

In de nieuwe stoffencollecties vindt men volgens Élitis  kleurrijke borduursels en speelse patronen in overvloed. Velours speelt een dubbelspel in de collectie Rendez-vous . De Jacquard-stoffen in de collectie combineren verschillende weefsels en combineren de inherente verfijning van fluweel met de grofheid van een raffia-effect. De kleuren zijn ontleend aan de natuurlijke wereld: zoals stro, kaki en terracotta. Afgebeeld is meubelstof Nisyros  (foto 1).

In de nieuwe collectie wandbekleding werkt Élitis met gebeeldhouwd papier. Het bedrijf wilde graag met papier werken, wat een bijzonder know-how vraagt vanwege de 'technische en ontembare eigenschappen' van het materiaal. Nishimo (foto 2) is een voorbeeld van één van de kwaliteiten, handgemaakt, met een contrasterende metallic streep.

In de collectie Écrin komen materialen terug die ambachtslieden al eeuwen hanteren. Parelmoer ontmoet abaca, raffia met metallic garens, bladeren komen samen met pigmenten uit de werkplaats van de schilder. Nu zijn ze volgens Élitis verstrikt, verweven, doorboord, besmeurd. Een voorbeeld uit deze collectie is Blanche neige (foto 3).

Élitis wordt in België vertegenwoordigd door Sogestis - Donald Thiriar (geen website) en in Nederland door Loggere Wilpower .

www.elitis.fr www.loggerewilpower.com

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, stof, behang, decoratie, wandbekleding, bekleding, meubelstof, gordijn, wand, raam, #elitis, #loggerewilpower, #sogetis

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.